main logo
695

Zeci de migranţi au fost găsiți de polițiști într-un camion abandonat în Bulgaria

Poliţia bulgară a găsit, marţi, 61 de migranţi ilegali, trei dintre ei cu simptome de asfixie, închişi într-un camion care a intrat în Bulgaria venind dinspre Turcia şi care a fost abandonat.

Zeci de migranţi au fost găsiți într-un camion abandonat în BulgariaFoto: Profimedia

Oamenii legii au deschis uşile spaţiului de încărcare al camionului şi au descoperit în interior că unul dintre cei 61 de migranţi era în stare critică din cauza lipsei de oxigen şi alţi doi leşinaseră, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Conform unor surse din poliţie citate de agenţia EFE, migranţii au declarat că sunt afgani, iar vehiculul a fost localizat în oraşul Burgas.

Potrivit agenţiei bulgare BTA, autorităţile urmează să stabilească naţionalitatea lor, migranţii au fost reţinuţi şi toţi sunt bărbaţi tineri.

Autorităţile bulgare cred că vehiculul a intrat în ţară la sfârşitul săptămânii trecute şi se îndrepta către Serbia sau România, pe ruta folosită de migranţii ilegali pentru a ajunge în vestul Europei. Potrivit postului bulgar Nova TV, şoferul camionului a abandonat vehiculul în urma unei probleme tehnice.

Poliţia a deschis uşile spaţiului de încărcare al camionului şi a descoperit în interior că unul dintre cei 61 de migranţi era în stare critică din cauza lipsei de oxigen şi alţi doi leşinaseră, relatează Agerpres.

De câteva săptămâni sunt interceptaţi în fiecare zi între 60 şi 200 de migranţi care încearcă să intre în Bulgaria venind dinspre Turcia.

Bulgaria a ridicat un gard de 235 de kilometri la frontiera sa sudică pentru a încerca să oprească intrarea migranţilor, dar chiar şi aşa anul trecut au fost reţinuţi 10.799 de migranţi care au încercat să pătrundă clandestin pe teritoriul bulgar. Dintre aceştia, 40% sunt afgani, 32% sirieni şi 7% irakieni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării