main logo
5179

Zaharova: Israelul nu a condamnat niciodată atacurile Kievului asupra Rusiei

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat că nu îşi aminteşte ca Israelul să fi condamnat vreodată atacurile Kievului asupra teritoriului Federaţiei Ruse.

Zaharova: Israelul nu a condamnat niciodată atacurile KievuluiFoto: Imago

Zaharova a făcut această declaraţie ca răspuns la îndemnul ambasadoarei Israelului în Rusia, Simona Halperin, de a condamna atacul Iranului, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

„Simona, amintiţi-mi, când a condamnat Israelul măcar unul dintre atacurile regimului de la Kiev asupra regiunilor ruse? Nu ţineţi minte? Nici eu. În schimb, ţin minte declaraţiile regulate ale unor peroane oficiale israeliene în sprijinul acţiunilor lui (Volodimir) Zelenski", a scris Zaharova pe canalul său de Telegram.

Zaharova a subliniat în context că din cauza "acţiunilor teroriste ale Kievului, an de an mor locuitori paşnici şi se distruge infrastructura civilă" în Rusia.

La rândul său, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat că un război între Israel şi Iran ar înrăutăţi perspectivele preşedintelui american Joe Biden de a fi reales.

„America nu vrea un război de proporţii în Orientul Mijlociu. Uciderile din Gaza înrăutăţesc perspectivele lui Biden la alegeri (scrutinul prezidenţial din SUA din noiembrie - n.r.), iar un război între Israel şi Iran ar introduce o incertitudine suplimentară", a apreciat Medvedev, care în prezent este vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei.

Kremlinul nu a comentat public până în prezent atacul Iranului asupra Israelului.

Înainte de aceasta, Ministerul de Externe rus şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu noua escaladare a situaţiei din Orientul Mijlociu şi a îndemnat toate părţile implicate la reţinere.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării