221
0
Weekend de toamnă la mare: Vremea se încălzeşte în România
221
0

Toamna la mare sună bine, are iz romantic, dar vremea este capricioasă. Orele însorite alternează cu momente în care bate vântul şi plouă.

Turiştii sunt însă atraşi de preţurile mult mai mici decât în lunile de vară, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Odată cu venirea toamnei, norii se adună zilnic pe litoral. Iar episoadele de vânt puternic şi frig se înmulţesc. Administratorii plajelor văd deja din încasări că sezonul estival s-a încheiat.

Turiştii care mai sunt pe plaje sunt fie îndrăgostiţi de mare fie au evitat aglomeraţia din sezon şi au ales preţurile mai mici din septembrie. 

A început programul "Litoralul pentru toţi", iar şase nopţi de cazare la un hotel de trei stele costă 350 de lei românești. 

Există şi alte avantaje: toamna la mare găseşti uşor loc de parcare, nu stai la coadă pentru a mânca de prânz, iar şezlonguri libere sunt peste tot. Rău e când plouă şi bate vântul zile la rând, dar turiştii care sunt acum la malul mării ştiu la ce riscuri se expun.

Sunt şi vești bune, pentru că meteorologii spun că vremea îşi va reveni de mâine. Nu vor mai fi temperaturi caniculare, dar nici frigul de azi dimineaţă, când termometrele au arătat 18 grade Celsius. 

Finalul de săptămână aduce la malul mării 25-26 de grade şi cer senin.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter