main logo
746

Vremea o ia razna: Ţara unde temperaturile vor depăşi +45°C

Temperaturi caniculare în Australia în următoarele zile, în vreme ce emisfera nordică tremură de frig.

Vremea o ia razna: Ţara unde temperaturile vor depăşi +45°C

Australienii au fost îndemnaţi de autorităţi să evite activităţile în afara locuinţelor şi să consume multă apă, din cauza temperaturile ridicate care afectează mai multe regiuni din ţară şi care vor persista sau chiar vor creşte în zilele următoare, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Regiuni din New South Wales, cel mai populat stat din Australia, şi o parte din Australia de Vest se confruntă cu temperaturi record de minim 33 de grade Celsius în cursul nopţii.

Maximele sunt aşteptate să depăşească miercuri 45 de grade Celsius în regiuni din New South Wales, Australia de Sud şi Victoria, potrivit Serviciului de meteorologie.

„Evitaţi activităţile fizice, hidrataţi-vă - sunt lucruri vitale în acest moment”, a spus Richard Broome, directorul pentru sănătatea mediului în cadrul guvernului din New South Wales.

Dacă în mod obişnuit, pentru cele patru cincimi din cei 25 de milioane de australieni care locuiesc în regiunile de coastă, vara înseamnă mers la plajă şi meciuri de cricket, temperaturile ridicate din ultima perioadă au adus prejudicii unei economii preponderent agricole afectate de un an de secetă.

„Prognoza nu este o veste bună pentru recoltele de cereale din vară cum ar fi sorgul″, spune Phin Ziebell, economist din domeniul agricol la National Australia Bank.

„Mulţi fermieri de pe coasta de est sunt afectaţi încă de starea recoltelor de grâu din iarnă, care au suferit pierderi din cauza secetei recente″⁣.

Australia, al patrulea cel mai mare exportator de grâu din lume, s-a confruntat anul acesta cu o scădere a producţiei de cereale la cel mai mic nivel din ultimii zece ani, din cauza secetei care a uscat culturile.

Zonele de vegetaţie foarte uscată cresc pericolul izbucnirii unor incendii.

Echipele de intervenţie s-au luptat cu peste 100 de focare de-a lungul coastei de nord-est în a doua jumătate a anului trecut, când vremea deosebit de caldă a favorizat izbucnirea incendiilor de vegetaţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării