main logo
1363

Vreme nebună în Italia: Plaje devastate și orașe sub ape

Furtunile au măturat și coasta Adriatică a Italiei. Vântul puternic a devastat plajele pline cu turişti, iar multe oraşe au rămas fără curent din cauza copacilor căzuţi pe liniile electrice.

Vreme nebună în Italia: Plaje devastate și orașe sub ape

Grindina şi inundaţiile au completat tabloul apocaliptic.

Bucăţile mari de grindină au făcut prăpăd în localitatea Pescara. Apele revărsate pe străzi au târât după ele mașinile.

În parcarea spitalului din Pescara, mașinile au fost, pur și simplu, înghițite de ape, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Turiştii veniţi la plajă au fugit îngroziţi după ce vântul a început să ia pe sus şezlongurile şi umbrelele de plajă.

În unele regiuni, rafalele au ajuns şi la 150 de kilometri pe oră şi au lăsat dezastru în urma lor.

În oraşe, pompierii au fost chemaţi de oameni care s-au trezit cu apa în case şi subsoluri, iar copacii căzuţi au zdrobit maşinile pe străzi.

Multe acoperişuri au fost şi ele luate de vânt. O foaie de tablă a căzut de pe acoperiş, e clar că nu a fost prinsă bine. Vântul a aruncat-o peste maşini, a avariat trei maşini parcate pe stradă. A fost bine măcar că nu a fost rănit nimeni.

Tot din cauza copacilor, multe trenuri au avut întârziere. În oraşul Ancona, primarul a decis închiderea şcolilor. Meteorologii au anunţat că vremea extremă va continua şi că sunt aşteptate fenomene intense, sub formă de ploi şi furtuni.

Şi Ministerul de Externe de la Bucureşti a emis o atenţionare de călătorie pentru centrul şi nordul Italiei, iar românii aflaţi în dificultate au fost sfătuiţi să ceară asistenţă din partea ambasadei de la Roma.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării