643
0
Vortexul polar dezlănțuit: În New York a început să ningă în luna mai
643
0

Peste 100.000.000 de americani se vor confrunta cu temperaturi extreme pentru această perioadă a anului și în contrast cu vremea caldă din ultimele zile.

În Central Park din New York a nins, sâmbătă, un eveniment complet atipic pentru luna mai, a raportat serviciul meteorologic american, citat de CNN, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro

De vină ar fi vortexul polar care va aduce temperaturi de sub 0 grade celsius în unele state din nordul și estul Statelor Unite.

„Zăpadă în Central Park! În mai! Sistemul de observație a suprafețelor a înregistrat zăpadă. Ultima oară când a nins pe această dată din mai este în anul 1977”, se arată într-un tweet al meteorologilor americani de la NWS.

Temperaturile s-au aflat și ele la un record minim, sâmbătă – 1 grad Celsius. Peste noapte, a nins și în statele Pennsylvania, Vermont, New Hampshire, Massachussetts și Maine. În Shaftsbury, Vermont, s-au așternut 22 de centimetri de zăpadă. În unele state din nord-est vremea s-a simțit, mai degrabă, ca una de început de martie decât de mijloc de mai.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter