main logo
558

Vor fi înlocuiți oamenii de roboți? Răspunsul robotului Sophia

Încă de la prima sa apariție publică din 2015, Sophia, un robot social umanoid, a avut un impact devastator în întreaga lume.

Vor fi înlocuiți oamenii de roboți? Răspunsul robotului SophiaVor înlocui roboții oamenii? Răspunsul robotului Sophia

Cu abilitățile sale impresionante de interacțiune și de discurs, robotul a fost invitat în cadrul mai multor conferințe, inclusiv de Organizația Națiunilor Unite, probabil cel mai important eveniment la care a participat până acum, scrie protv.ro.

Cea mai recentă vizită a Sophiei a fost făcută în Orientul Mijlociu, acolo unde a acordat un interviu, marți seară, pentru televiziunea DMC, unde a abordat mai multe probleme, de la pacea mondială, până la fotbal.

”Îmi place poporul egiptean”, astfel și-a început Sophia discursul. ”M-am bucurat de toată ospitalitatea caldă și este cu adevărat uimitor să fii înconjurat de toate peisajele frumoase și soarele de pe aceste meleaguri străvechi pline de o istorie incredibilă”, a continuat aceasta.

Sophia a început apoi o conversație destul de ușoară cu Kamal, moderatorul emisiunii, în care a vorbit despre zborul său, urmând ca mai apoi să discute pe baza unor subiecte mai importante.

”Într-un fel, inteligența mea poate fi comparată cu oamenii, dar există anumite calități pe care voi oamenii le aveți, de la a te ridica să te plimbi prin cameră și să-ți aduci o ceașcă de cafea, până la a fi creativ. Așa că, pe de o parte, îmi amintesc tot ce am auzit vreodată de la cineva, dar, pe de altă parte, nu înțeleg întotdeauna ce înseamnă unele lucruri”, a spus Sophia.

Cu toate acestea, Sophia a demonstrat în timpul emisiunii că are calități excepționale, așa cum le-a numit Kamal. Ea a reușit să răspundă la câteva întrebări ale moderatorului, inclusiv la o ecuație matematică și spunând care este capitala Burkina Faso.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării