main logo
1156

Vladimir Zelenski: Nu am primit nicio propunere de pace din partea lui Xi

Vladimir Zelenski susţine că nu a primit o propunere de mediere a păcii între Ucraina şi Rusia din partea Chinei, a declarat preşedintele ucrainean pentru Japan News.

Zelenski: Nu am primit nicio propunere de pace din partea lui Xi

Zelenski a declarat că a dat „mesaje directe" prin canalele diplomatice pentru a arăta că vrea să vorbească cu liderul chinez Xi Jinping, dar nu a primit niciun răspuns, transmite Știri.md cu referire la zf.ro.

„Nu am primit o propunere de mediere din partea Chinei. Nu am primit o propunere de întâlnire", a spus liderul ucrainean, potrivit Sky News.

Zelenski şi-a exprimat scepticismul cu privire la propunerea în 12 puncte a Chinei, care solicită încetarea focului şi negocieri de pace, afirmând că „respectarea suveranităţii şi a integrităţii teritoriale" trebuie să fie pe primul loc.

Planul în 12 puncte al Beijingului îndeamnă toate părţile să respecte suveranitatea tuturor naţiunilor, să protejeze instalaţiile nucleare civilii şi prizonierii de război şi să faciliteze exporturile de cereale. Totuşi, până în prezent, China a refuzat să condamne agresiunea Rusiei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării