main logo
674

Vladimir Zelenski oficial candidează la alegerile din 31 martie, din Ucraina

Partidul „Slujitorul poporului” («Слуга народа») l-a înaintat oficial pe actorul Vladimir Zelenski drept candidatul lor la alegerile prezidențiale din Ucraina.

Zelenski oficial candidează la alegerile din 31 martie, din Ucraina

Potrivit Meduza, sondajele îi oferă ușor un tichet în turul doi al scrutinului. Zelenski, care l-a jucat pe președintele ucrainean într-un serial TV, este foarte popular în special în sud-vestul Ucrainei, iar ratingul lui ușor concurează cu cel al lui Iulia Timoșenko sau actualul lider, Petro Poroșenko, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Popularitatea lui Zelenski a cunoscut o ascensiune bruscă în urma interpretării rolului de şef al statului în serialul „Slujitorul Poporului” („Sluga Naroda”). În urările sale de Anul Nou, el anunţase că doreşte să-l concureze pe actualul preşedinte Petro Poroşenko. 

Petro Poroşenko, a cărui guvernare trebuie să facă faţă unui conflict armat împotriva separatiştilor proruşi în sud-estul Ucrainei, este devansat în prezent în sondaje de fostul premier Iulia Timoşenko. În pofida aparenţei teribiliste a candidaturii lui Volodimir Zelenski, campania sa pregătită de mult timp a reuşit să atragă o parte din electoratul dezamăgit de corupţie şi lentoarea reformelor, scrie Digi24.

În ultimele sondaje, el este creditat cu 8,8% din intenţiile de vot, faţă de 13,8% pentru Petro Poroşenko şi 16% pentru Iulia Timoşenko.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării