main logo
2336

Vladimir Putin, sprijin pentru Kim Jong Un: Ce va livra Rusia în Coreea de Nord

După întâlnirea din iunie dintre Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un, în cadrul căruia au discutat despre cooperarea reciprocă, președintele Rusiei a aprobat luna aceasta trimiterea în Coreea de Nord a 447 de capre.

Putin, sprijin pentru Kim Jong Un: Ce va livra Rusia în Coreea de NordFoto: Imagine simbol

Organismul rus de supraveghere a siguranței în agricultură a aprobat expedierea a 447 de capre către Coreea de Nord, după verificarea condițiilor veterinare și sanitare aferente, potrivit site-ului său, transmite Știri.md cu referire la adevărul.ro.

Caprele, care au fost exportate din regiunea rusă Leningrad, reprezintă un prim lot de animale de fermă pe care Rusia intenționează să le livreze Coreei de Nord. Scopul acestui transport este acela de a atenua penuria de alimente din Coreea de Nord, cauzată în principal de politicile guvernamentale, situația agravându-se în timpul pandemiei Covid-19, relatează Politico.

Potrivit Human Rights Watch, 10,7 milioane din cele 25,9 milioane de persoane din Coreea de Nord suferă de malnutriție, iar 18 % dintre copii au probleme de creștere și dezvoltare din cauza malnutriției cronice.

„Ferme de capre cu o capacitate mare au fost construite în districtele și comitatele municipalității Nampho din RPDC. Ca urmare, fundația a fost consolidată pentru a furniza fără probleme produse lactate pentru copiii din municipalitate”, a raportat Agenția Centrală de Știri Coreeană din Coreea de Nord în aceeași zi, confirmând indirect transportul.

Relațiile de cooperare între Rusia și Coreea de Nord s-au întărit de la invazia sa la scară largă din Ucraina, în februarie 2022, când Coreea de Nord a sprijinit în mod deschis atacul și a fost acuzată că a livrat armament pentru a ajuta forțele ruse pe câmpul de luptă. Ambele state au negat în trecut afirmațiile potrivit cărora Phenianul ar furniza arme sau muniții forțelor Kremlinului.

În timpul recentei călătorii a lui Putin în Coreea de Nord, cei doi lideri au semnat un acord care îi obligă la „asistență reciprocă în caz de agresiune împotriva unuia dintre participanți” și face parte dintr-un tratat amplu care acoperă totul, de la educație la agricultură și turism, potrivit presei de stat ruse.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării