main logo
2764

Vladimir Putin și-a demolat un palat din Soci, situat la Marea Neagră

Reședința lui Putin din Soci, situată la Marea Neagră, a fost distrusă, conform unor imagini din satelit care compară starea zonei în 2023 și 2024. Se pare că președintele rus a redus considerabil vizitele la această reședință, probabil de teama atacurilor cu drone din partea ucrainenilor.

Vladimir Putin și-a demolat un palat din Soci, situat la Marea NeagrăFoto: realitatea.md

Instituția independentă de investigație rusă Proekt (Proiect) a raportat că imaginile din satelit indică demolarea principalei clădiri a proprietății Bocharov Ruchey în lunile februarie și martie, lăsând în urmă doar o groapă adâncă și echipamente de construcție, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

 Finalizată în 1955, Bocharov Ruchey este situată în districtul Tsentralny din Soci și a fost locul unor întâlniri între Putin și diverși lideri internaționali.

Aceasta se află la aproximativ 420 de kilometri sud de ceea ce s-a numit „Palatul lui Putin”, un imobil de un miliard de dolari care a intrat în atenția publicului larg în 2021 după ce a fost difuzat un film al Fundației Anti Corupție (FBK) a lui Alexei Navalnîi. Putin și Kremlinul au negat că palatul îi aparține liderului rus.

La 6 martie, Putin a avut o întâlnire oficială la Bocharov Ruchey cu Rafael Grossi, șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente în centralele nucleare din Ucraina.

Aceasta a fost ultima întâlnire a lui Putin organizată acolo, conform Proekt, care a adăugat că liderul rus „se teme pentru viața sa”.

Potrivit publicației, până la sfârșitul primului an de război, aeronavele lui Putin puteau fi urmărite prin Flightradar24, însă din septembrie 2023, acestea nu mai pot fi localizate.

De asemenea, numărul vizitelor lui Putin la reședința de la Soci a scăzut semnificativ de la începutul invaziei rusești în Ucraina. În 2023, a stat doar opt zile acolo, comparativ cu o medie de peste 30 de zile anual înainte de pandemia de COVID-19, cele mai frecvente vizite având loc în lunile mai, septembrie, octombrie și noiembrie.

Un alt detaliu notat de publicație este că Putin nu a mai vizitat reședința nici măcar de ziua de naștere a Alinei Kabaeva, fosta gimnastă despre care se presupune că ar avea doi copii cu el.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării