main logo
1545

Vladimir Putin pleacă în Belarus, la invitația lui Alexandr Lukașenko

Președintele rus, Vladimir Putin, efectuează astăzi o vizită în Belarus, iar în această seară se va întâlni cu președintele Alexandr Lukașenko. Acest lucru a fost anunțat de purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, în cadrul unui briefing, scrie eurointegration.com.

Vladimir Putin pleacă în Belarus, la invitația lui Alexandr LukașenkoFoto: protv.md

Potrivit serviciului de presă de la Kremlin, Putin va vizita Belarus în perioada 23-24 mai, la invitația lui Lukașenko, transmite Știri.md.

„Este planificată discutarea problemelor de actualitate privind dezvoltarea în continuare a relațiilor ruso-belaruse de parteneriat strategic și alianță strategică, progresul și perspectivele cooperării de integrare, precum și subiectele-cheie de pe agenda internațională”, se arată în declarație.

Serviciul de presă al lui Lukașenko, mai notează sursa, a declarat că părțile vor discuta despre „starea și perspectivele dezvoltării întregului complex de relații belaruso-ruse”.

Rusia și Belarus sunt aliați apropiați, iar Minskul urmează să participe luna aceasta la un exercițiu care vizează simularea pregătirilor pentru lansarea de arme nucleare tactice.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării