main logo
397

Vladimir Putin cere garanții internaționale pentru Kim Jong-un

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că liderul nord-coreean ar trebui să primească aceste garanții partea comunităţii internaţionale

Vladimir Putin cere garanții internaționale pentru Kim Jong-un

Într-o alocuţiune televizată după întâlnirea de la Vladivostok cu Kim, Putin a susţinut că dezarmarea Coreei de Nord nu va fi posibilă fără garantarea integrităţii teritoriale a acestei ţări, transmite Știri.md cu referire la Evz.ro

Phenianul "are nevoie de garantarea securităţii şi a păstrării suveranităţii", a afirmat preşedintele Rusiei, scrie Agerpres.

Putin a afirmat că acordarea garanţiilor respective ar rezolva conflictul legat de înarmarea nucleară a Coreei de Nord. El a apreciat că dialogul de la Vladivostok a fost constructiv şi a anunţat că va comunica rezultatele summitului şi conducerii de la Washington: "Nu sunt secrete în această privinţă".

Preşedintele rus a dezvăluit că a fost rugat de Kim să transmită încă o dată Statelor Unite poziţia Phenianului şi a arătat că liderul nord-coreean este dispus în continuare să discute cu partea americană despre programul nuclear al ţării sale.

Putin a adăugat că Rusia şi SUA au un interes comun în denuclearizarea Coreei de Nord.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării