main logo
319

Vladimir Putin: Bolivia este aproape de haos

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat joi că situaţia din Bolivia este aproape haotică şi că s-a creat un vid de putere după demisia lui Evo Morales din funcţia de preşedinte.

Vladimir Putin: Bolivia este aproape de haos

Aflat la Brasilia, cu ocazia summit-ului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud, n.r.), Putin a declarat că speră că noul preşedinte al ţării va continua colaborarea cu Moscova, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

.„Bolivia se află într-o situaţie în care nu există niciun fel de autoritate. Ţara este aproape de haos”, a spus liderul de la Kremlin.

Moscova are interese economice în Bolivia, ţară în care agenţia nucleară de stat a Rusiei construieşte o centrală nucleară. 

Evo Morales a mers în iunie la Moscova, unde a discutat cu Vladimir Putin despre o eventuală cooperare între cele două ţări în sectorul gazelor naturale şi al litiului.

Tot joi, Serghei Ryabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, a informat că Moscova este dispusă să colaboreze cu preşedintele interimar al Boliviei, însă a atras atenţia asupra lipsei de cvorum în Parlament atunci când Jeanine Áñez a preluat mandatul.

Jeanine Áñez, membră a Senatului Boliviei, s-a proclamat marţi preşedinte interimar al ţării, în pofida lipsei cvorumului în Congres, cauzat de decizia membrilor partidului fostului preşedinte, Evo Morales, de a boicota şedinţa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării