main logo
12822

Vladimir Putin anunță mobilizare parțială în Rusia

Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat mobilizare parțială a tinerilor.

Vladimir Putin anunță mobilizare parțială în Rusia

Despre aceasta liderul de la Kremlin a anunțat în această dimineață, 21 septembrie, într-o adresare matinală către cetățeni, transmite Știri.md.

În adresarea sa, Putin a lansat acuzații atât la adresa Occidentului, cât și la adresa Kievului.

”Regimul de la Kiev a refuzat public orice dialog pașnic pentru soluționarea conflictului din Donbas și a exprimat dorința de a recurge la armele nucleare, ne este clar că atacurile sunt inevitabile, după care ar urma și atacul asupra Crimeei ce aparține Rusiei.

În această ordine de idei, decizia de mobilizare este inevitabilă ș unica soluție”, a declarat liderul rus.

Acesta a mai menționat că soldații ruși se bucură de victorii în Ucraina: ”Ei eliberează pas cu pas localitățile ocupate de naziști și ajută oamenii care au devenit victime ale regimului de la Kiev care i-a transformat într-un scut”.

”Mobilizarea va fi parțială, iar decretul deja a fost semnat. Vor fi mobilizați doar soldații din rezervă începând cu ziua de azi, 21 septembrie.

Cetățenii ruși chemați la serviciul militar în timpul mobilizării vor primi statutul și toate plățile la care au dreptul militarii prin contract.

Occidentul a întrecut măsura, politicienii iresponsabili vorbesc despre furnizarea de arme ofensive Ucrainei, lovituri de echipament împotriva Rusiei.

Washingtonul împinge Kievul să mute ostilitățile pe teritoriul rusesc, în joc fiind șantajul nuclear.

Atunci când integritatea teritorială a Rusiei este amenințată, folosim toate metodele, inclusiv armele nucleare. Aceasta nu este o glumă”, a menționat Putin.

Liderul rus a mai menționat despre necesitatea organizării referendumurilor în Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

Putin a mai remarcat că Rusia dispune de arme nucleare ”mai moderne”.

A fost publicat decretul privind mobilizarea parțială în Rusia:

În conformitate cu legile federale nr. 61-FZ din 31 mai 1996 "Cu privire la apărare" și nr. 31-FZ din 26 februarie 1997 "Cu privire la pregătirea mobilizării și mobilizarea în Federația Rusă" și nr. 53-FZ din 28 martie 1998 "Cu privire la datoria militară și serviciul militar", prin prezenta decretez:

1) Declararea unei mobilizări parțiale în Federația Rusă începând cu 21 septembrie 2022.

2) Chemarea cetățenilor Federației Ruse la serviciul militar prin mobilizarea în Forțele Armate ale Federației Ruse. Cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar în cadrul mobilizării au statutul de militari care îndeplinesc serviciul militar în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse în baza unui contract.

3. Stabilirea faptului că nivelul de salarizare a cetățenilor Federației Ruse chemați la serviciul militar la mobilizarea în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse este egal cu cel al militarilor care efectuează serviciul militar în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse în baza unui contract.

4. Contractele de serviciu militar încheiate de militari rămân în vigoare până la sfârșitul perioadei de mobilizare parțială, cu excepția cazurilor de concediere a militarilor din serviciul militar din motivele specificate în prezentul decret. 

5. Stabilirea, pentru perioada de mobilizare parțială, a următoarelor motive de concediere din serviciul militar a militarilor care servesc în baza unui contract, precum și a cetățenilor Federației Ruse chemați la serviciul militar în cadrul mobilizării în Forțele Armate ale Federației Ruse:

(a) În funcție de vârstă - la împlinirea vârstei limită pentru serviciul militar.

(b) Din motive de sănătate - ca urmare a unei declarații a unei comisii medicale militare că nu sunt apți pentru serviciul militar, cu excepția militarilor care și-au exprimat dorința de a continua serviciul militar pe posturile militare care pot fi ocupate de astfel de personal.

(c) În legătură cu intrarea în vigoare a unei hotărâri judecătorești prin care se impune o pedeapsă privativă de libertate.

6. În atenția Guvernului Federației Ruse:

a) să efectueze finanțarea măsurilor de mobilizare parțială;

b) să ia măsurile necesare pentru a satisface nevoile Forțelor Armate ale Federației Ruse, ale altor trupe, formațiuni și organisme militare în timpul mobilizării parțiale.

8. Înalții funcționari ai entităților constitutive ale Federației Ruse asigură recrutarea cetățenilor pentru serviciul militar în cadrul mobilizării în Forțele Armate ale Federației Ruse în numărul și în termenele stabilite de Ministerul Apărării al Federației Ruse pentru fiecare entitate constitutivă a Federației Ruse.

9. Acordarea dreptului cetățenilor Federației Ruse angajați în organizații din industria de apărare de a amâna recrutarea pentru serviciul militar în timpul mobilizării (pentru perioada de angajare în aceste organizații). Categoriile de cetățeni ai Federației Ruse cărora li se acordă dreptul la amânare și procedura de acordare a unei astfel de amânări sunt stabilite de Guvernul Federației Ruse.

10. Prezentul decret intră în vigoare de la data publicării sale oficiale.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării