Comunicați țării o știre importantă!×
15 iulie
1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
1
199

Vladimir Putin afirmă că vrea să restabilească relații complete cu SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, marţi, că vrea „să restabilească relaţii complete cu SUA", în pofida numeroaselor dezacorduri între cele două puteri rivale, pe fondul vizitei desfășurate de Mike Pompeo, șeful diplomației americane, în Rusia, potrivit AFP preluată de Agerpres.

„În urmă cu câteva zile am avut plăcerea să vorbesc la telefon cu preşedintele SUA", i-a spus Putin secretarului de stat Mike Pompeo. „Am avut impresia că preşedintele este înclinat să refacă relaţiile ruso-americane, contactele, pentru rezolvarea comună a problemelor care prezintă un interes reciproc pentru noi", a spus Putin, citat de TASS. „Sper că acum, cu acest prilej, vor fi create condiţiile necesare", a spus el, transmite Ştiri.md cu referire la b1.ro.

„Din partea noastră, noi am spus în mai multe rânduri că am dori să restabilim relaţii complete (…)Este foarte de dorit ca vizita dumneavoastră în Rusia să se facă în beneficiul relaţiilor între Rusia şi SUA şi să contribuie la dezvoltarea lor ", a declarat Putin la începutul întrevederii cu Pompeo la Soci, pe malul Mării Negre.

El a salutat ancheta „destul de obiectivă" a procurorului special Robert Mueller, care a conchis absenţa unei complicităţi între Donald Trump şi Moscova, calificând această acuzaţie drept "fără importanţă".

Putin nu a menţionat totuşi faptul că acest raport a stabilit o ingerinţă rusească în alegerile prezidenţiale americane din 2016, ceea ce Rusia a dezminţit întotdeauna.

„Cooperarea în unele domenii - precum Coreea de Nord, Afganistanul - este excelentă. Am făcut treabă bună, la fel ca în lupta împotriva terorismului", a subliniat la rândul său Mike Pompeo. „Sunt lucruri pe care putem să ne bazăm", a adăugat el.

Vizita secretarului de stat american la Soci constituie întâlnirea la cel mai înalt nivel între responsabili ai celor două puteri rivale după summitul de la Helsinki în iulie.

În cursul acestui summit, tonul conciliant al preşedintelui Trump faţă de liderul de la Kremlin şocase atunci clasa politică americană.

Casa Albă speră totuşi ca sfârşitul anchetei lui Robert Mueller - care a concluzionat cu mai puţin de două luni în urmă că a existat o ingerinţă rusă în alegerile prezidenţiale din 2016 în SUA, dar nu o complicitate între echipa candidatului Trump şi Rusia - să permită să se întoarcă pagina acestor relaţii glaciale.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Ați găsit greșeală?
Vă rugăm să ne anunțați!×
Citește și
article image
Savant în vârstă de 77 de ani din Rusia, arestat pentru trădare
1
305
article image
Un moldovean, taximetrist în Rusia, accidentat mortal de un șofer beat
2
819