main logo
2366

Vladimir Putin acuză Occidentul că îi persecută pe jurnaliștii ruși

Occidentul îi persecută în mod deschis pe jurnaliștii ruși, a acuzat președintele Vladimir Putin în declarații publicate luni, la câteva zile după ce Moscova a interzis accesul pe teritoriul Rusiei a zeci de jurnaliști americani, relatează Reuters.

Vladimir Putin acuză Occidentul că îi persecută pe jurnaliștii rușiFoto: reuters.com/Vladimir Putin

„Pentru a se ascunde de fapte incomode, de informații veridice, Occidentul, care se consideră standardul libertății, a lansat o persecuție deschisă împotriva corespondenților ruși”, a declarat Putin în ajunul vizitei sale în Mongolia pentru ziarul local Onoodor, conform unei transcrieri publicate pe site-ul Kremlinului, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Declarațiile sale au loc după ce Moscova a anunțat miercuri că interzice accesul în Rusia a 92 de cetățeni americani, între care jurnaliști, avocați și directori ai unor firme militare-industriale cheie, din cauza a ceea ce a descris ca fiind poziția rusofobă a Washingtonului.

Putin a afirmat, totodată, că presa este liberă în Rusia.

„Singura condiție pentru ei este respectarea legislației ruse”, a spus liderul de la Kremlin. „Corespondenții străini acreditați în țara noastră ar trebui să înțeleagă acest lucru”, a mai spus el.

Rusia a acuzat deseori țările occidentale că impun restricții neloiale presei sale din străinătate, inclusiv interdicții pentru unele instituții de presă susținute de stat.

Putin a declarat pentru ziarul mongol Onoodor că jurnaliștii ruși se confruntă cu „cenzura directă” în aproape toate țările occidentale.

„Singurul lucru pe care îl face presa noastră este să transmită în mod convingător punctul de vedere al Rusiei asupra problemelor și evenimentelor actuale care au loc în lume”, a mai spus Putin.

În mai, Parlamentul rus a adoptat un proiect de lege care le oferă procurorilor puterea de a închide birourile de presă străine de la Moscova dacă o țară occidentală a fost „neprietenoasă” cu presa rusă.

Washingtonul a impus sancțiuni împotriva unor posturi de televiziune de stat rusești, despre care spune că au răspândit dezinformare pentru a susține războiul Rusiei în Ucraina.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării