main logo
471

Vladimir Putin a vorbit la Soci despre Uniunea statală Rusia-Belarus

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat convingerea că Uniunea statală Rusia-Belarus ar trebui să arate într-un mod ''calm, prietenos, de afaceri'' direcţia în care se poate avansa, fără ca aceasta să dăuneze ţărilor şi popoarelor lor, ci, dimpotrivă, să ''creeze condiţii mai bune pentru viitorul celor două ţări''.

Vladimir Putin a vorbit la Soci despre Uniunea statală Rusia-Belarus

Anterior, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko afirmase că suveranitatea Rusiei şi a Belarusului este ''ceva sacru'' şi că această problemă nu a fost discutată între cei doi şefi de stat. Minskul este gata să meargă atât de mult în integrarea cu Rusia pe cât Moscova este pregătită pentru acest efort, a mai spus Lukaşenko, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Printre altele, preşedintele rus Vladimir Putin a apreciat vineri, în finalul întâlnirii sale cu omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko la Soci, că nu există state absolut independente în lume, estimând că lumea modernă este interdependentă, informează vineri agenţia de presă oficială rusă TASS.

Referitor la problema suveranităţii în Europa, Putin a afirmat că Parlamentul European adoptă mai multe decizii obligatorii pentru toţi membrii Uniunii Europene decât adopta pe vremuri Sovietul Suprem al URSS. 

''State total independente nu există pur şi simplu în lume'', a concluzionat el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării