424
2
Vlad Darie: Blocul ACUM nu are viitor politic
424
2

Atunci când o formațiune politică face greșeli și insistă pe acestea până în pânzele albe, acestea sunt simptome îngrijorătoare și înseamnă o boală politică incurabilă care duce, inevitabil, la o moarte politică.

Foto: Știri.md

Despre aceasta spune jurnalistul Vlad Darie la o emisiune de la un post TV și se referă la comportamentul blocului ACUM, transmite Știri.md cu referire la IPN.

În opinia lui, blocul nu are viitor politic. „Faptul că blocul ACUM încă până la alegeri a semnat un angajament că nu va negocia cu nimeni, iar negocierea este principalul instrument al activității politice, înseamnă că este vorba de lipsă de rațiune”, spune jurnalistul.

Potrivit lui, maniera blocului ACUM de a se comporta în relația cu adversarii arată că scopurile entității politice sunt înguste, de a distruge pe cineva, iar toate celelalte componente ale programului politic sunt doar un paravan al unei idei fixe de a distruge.

Politologul Ruslan Șevcenco consideră că blocul ACUM se ține de ideea care presupune că nu poate ceda anumite funcții socialiștilor, nu poate schimba mesajul inițial de a obține funcția de președinte al Parlamentului și șef al Guvernului, necesitatea de a aproba cele șapte legi din pachetul de dezoligarhizare și imposibilitatea de a-și promova programul politic pentru patru ani împreună cu socialiștii. 

„Se vede că ei o să se țină de acest mesaj și în continuare, până la 21 iunie, ultima zi prevăzută de legislație până la anunțarea alegerilor anticipate”, spune Ruslan Șevcenco. În opinia lui, acest mesaj se va menține și în viitoarea campanie electorală.

Citește și
article image
Dodon: Sunt susţinător al Europei mari, de la Lisabona la...
2
311
article image
Dmitri Kozak: Situația politică din Republica Moldova este...
0
824
article image
Boțan: În locul unei campanii efervescente, avem o apatie...
0
336
article image
Nota guvernării: La 100 de zile de guvernare, cetățenii...
5
317