main logo
964

Virus ucigaș: Bilanțul a ajuns la 25 de morți. Al doilea oraș, închis

Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus din China a ajuns la 25, iar numărul persoanelor infectate se ridică la 616, au informat autoritățile sanitare din această țară, citate de Sky News.

Virus ucigaș: Bilanțul a ajuns la 25 de morți. Al doilea oraș, închisFoto: Mediafax

Potrivit Hotnews.ro, printre victime se numără persoane în vârstă de 73 și 89 de ani, cea mai tânără victimă având 48 de ani.

Autorităţile din China au decis miercuri suspendarea transportului public în zona oraşului Wuhan, în contextul măsurilor de limitare a transmiterii coronavirusului, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Locuitorii au fost sfătuiţi să nu plece din oraş, pentru a evita transmiterea coronavirusului 2019-nCoV, care s-a răspândit deja în alte provincii chineze, precum şi în Japonia, Thailanda, Coreea de Sud şi Statele Unite.

De menționat că Huanggang este al doilea oraș din China intră în carantină din cauza epidemiei coronavirus.

Autoritățile din Huanggang au dispus, de asemenea, închiderea cinematografelor, a teatrelor și cafenelelor și le-au cerut cetățenilor să nu părăsească localitatea, cu excepția unor cazuri extraordinare. Huanggang are 7,5 milioane de locuitori și se află la 70 de km est de Wuhan.

Precizăm că în jur de 570 de noi cazuri de îmbolnăviri au fost raportate.

Beijingul a anunțat că a luat măsuri pentru a controla răspândirea virusului în spitale, iar în acest context Organizația Mondială a Sănătății organizează joi o ședință de urgență pentru a hotărî dacă îmbolnăvirile cu noua tulpină de coronavirus reprezintă o urgență medicală mondială.

Până joi dimineața numărul morților era de 17, iar cazurile de infectare raportate erau 440.

Virusul este deja prezent în cel puţin 13 provincii chineze, pe lângă regiunile administrative speciale Hong Kong şi Macao, care au confirmat primele cazuri miercuri, şi au fost depistate cel puţin 4 persoane afectate în Thailanda şi câte una în Japonia, Coreea de Sud, Taiwan şi Statele Unite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării