main logo
490

Viorica Dăncilă după discuția cu Klaus Iohannis: Vom continua mandatul

Premierul Viorica Dăncilă a spus că actualul Executiv își va continua mandatul. Declarația a fost făcută în prima ședință de Guvern după anunțarea rezultatului alegerilor europarlamentare și referendumului din 26 mai și, de asemenea, după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Viorica Dăncilă după discuția cu Klaus Iohannis: Vom continua mandatulFoto: inquam.com

Guvernul a fost învestit de Parlament în baza votului adoptat de români în decembrie 2016, iar majoritatea parlamentară e solidă, fapt dovedit inclusiv de votul de alegere a președintelui Camerei Deputaților. 

Ne vom continua mandatul, avem un program de guvernare și o președinție rotativă a Consiliului UE de succes, prin urmare e datoria noastră să continuăm pe acest drum”, a spus Viorica Dăncilă, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

„Este esențială o legătură mai strânsă cu oamenii și să fim mai aproape de așteptările lor. Sunt premierul tuturor românilor și îmi voi duce mandatul mai departe”, a adăugat ea.

Premierul s-a întâlnit astăzi cu șeful statului. Au discutat despre soarta Guvernului, în contextul în care PNL a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură, iar PSD a decis să trimită la Președinție trei nominalizări pentru posturile vacante de miniștri. Totodată, Klaus Iohannis i-a cerut Vioricăi Dăncilă să îi demită pe miniștrii de Externe, Teodor Meleșcanu, și Interne, Carmen Dan.

„Astăzi am avut o discuţia la Cotroceni cu dl preşedinte legat de nominalizarea miniştrilor şi de punerea în aplicare a rezultatelor referendumului. 

Am discutat fiecare propunere în parte, iar în scurt timp sperăm să avem răspuns de la dl preşedinte Iohannis”, a spus premierul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării