main logo
714

Viorica Dăncilă, despre adopția fiului său: Am făcut cel mai bun lucru din viața mea

Viorica Dăncilă, premierul României, a acordat în această seară un interviu în cadrul emisiunii „Sinteza zilei”, de la Antena 3, în care a vorbit despre adopția fiului său Victor, în urma dezvăluirilor făcute de ziarul Libertatea.

Viorica Dăncilă, despre adopția fiului său: Am făcut cel mai bun lucru

Viorica Dăncilă a mărturisit că decizia înfierii băiatului ei a fost cea mai bună decizie pe care a luat-o în viață, transmite Știri.md cu referire la Jurnalul.ro.

„M-am gândit mult dacă să vorbesc despre această mizerie. Și am hotărât că trebuie să vorbesc, pentru că mâine i se poate întâmplă oricui acest lucru și trebuie să existe cineva care să oprească aceste abordări.

Vă vorbesc în calitate de mamă și nu îmi este deloc ușor. Cred că nimeni nu merită acest lucru. Absolut nimeni. Și vreau să spun că este pentru prima și ultima dată când abordez acest subiect", a spus Viorica Dănicilă.

Viorica Dăncilă a anunțat că va notifica prin avocați orice publicație care va mai trata subiectul înfierii "într-un mod atât de josnic". 

Premierul a mărturisit că nu credea că se va ajunge atât de departe cu acuzațiile.

"Am vorbit cu fiul meu aseară și am hotărât împreună cu el să vorbesc despre acest aspect, pentru că dacă nu vorbeam acum sunt convinsă că ar fi continuat cu aceste lucruri urâte și încercau să inducă ideea că am încălcat legea, că am făcut ceva rău.

„Eu am certitudinea că am făcut cel mai bun lucru din viața mea și dacă ar fi să întorc timpul aș face acest lucru din nou", a precizat Viorica Dănicilă.

„Am primit un telefon de la o prietenă care mi-a povestit ca un copil de 4 zile a fost abandonat și plânge neîncetat”.

„Din clipa în care l-am văzut, am spus „Nu, acest copil va merge cu mine”.

„Din data de 6 ianuarie 1990 m-am internat în spital pentru a învăța să am grijă de copil. Am stat în spital  două săptămâni”.

„Soțul meu s-a atașat în prima noapte de copil și-l iubește foarte mult”.

„Mama mea m-a ajutat foarte mult în creșterea copilului. Primul cuvânt pe care l-a rostit a fost „mama”, ulterior a spus doar tata”.

Ne-a fost greu, dar am făcut tot ce am putut să-i oferim tot ce a avut nevoie.

Imediat după ce noi l-am adoptat pe Victor, încă trei prieteni au fost inspirați de gest și au adoptat.

La o lună și ceva după ce am luat copilul acasă am mers la familia sa biologică. M-am dus și m-am întâlnit cu femeia care l-a abandonat, s-a spus că doream să adopt și o fetiță, dar nu puteam să mai adopt un copil.

A existat un certificat de naștere pe numele mamei sale biologice.

Mihai Gâdea, către Viorica Dăncilă: Când i-ați spus fiului dumneavoastră că este adoptat?

„Cred că fiul meu avea undeva la 15 ani și avea o perioadă în care era puțin rebel și într-o seară i-am spus că sunt nevoită să îl pedepsesc, iar el mi-a răspuns că pot să-l pedepsesc că nu este copilul meu. I-am explicat totul și i-am promis că nu vom mai vorbit niciodată despre acest subiect și că am să-l apăr. Nu am putut din păcate acum”, a declarat Viorica Dăncilă despre adopția fiului său.

„Victor este un copil bun. Faptul că nu a luat legătura cu familia sa este alegerea lui, nu se poate desprinde de familia sa!”

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării