main logo
336

Viktor Orban: Securitatea Ungariei nu se poate baza doar pe NATO

Viktor Orban, premierul de la Budapesta, a declarat că forţele armate ale Ungariei are trebui să aibă capacitatea de a apăra ţara pe cont propriu de un atac venit din orice direcţie, adăugând că securitatea Ungariei nu poate fi asigurată doar de NATO, informează site-ul de ştiri Politico.eu.

Viktor Orban: Securitatea Ungariei nu se poate baza doar pe NATO

Orban a declarat, într-un interviu pentru Figyelő, că Budapesta implementează un program de dezvoltare militară multianuală "la finalul căruia Ungaria va avea o putere semnificativă şi va fi capabilă să se apere de un atac venit din orice direcţie", transmite Ştiri.md cu referire la mediafax.ro

"Sunt printre cei care consideră că NATO este importantă, dar nu cred că securitatea militară a Ungariei se poate baza pe NATO", a afirmat premierul. adăugând că: "trebuie să reuşim să evităm atacurile cu propriile forţe".

Orbán a făcut aceste declaraţii după vizita la Budapesta a secretarului de Stat al SUA, Mike Pompeo, ocazie cu care cele două ţări au încheiat un acord bilateral de apărare şi au discutat despre potenţiala achiziţie de rachete de către Ungaria.

Deşi se pronunţă în favoarea unei armate europene comune şi consideră că Europa ar trebui să poată gestiona ameninţarea rusă fără ajutor din partea SUA, Orbán a subliniat că Ungaria ar trebui să aibă relaţii economică cât mai bune cu Moscova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării