main logo
368

Viiturile provoacă noi victime în România: Un pescar, găsit mort

Alertă pe mai multe râuri din ţară, unde apele învolburate din cauza viiturilor fac victime.

Viiturile provoacă noi victime în România: Un pescar, găsit mort

Pompierii din Reghin au căutat câteva ore în apele Mureşului trupul unui pescar, luat de curenţii puternici, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

În cele din urmă, bietul om a fost găsit în râu, la trei kilometri distanţă de locul în care a dispărut. Iar în Iaşi, pe un canal al râului Jijia, scafandrii continuă să caute trupul unui pescar, dispărut de două zile.

Soţia pescarului din Mureş a cerut ajutorul salvatorilor după ce a văzut că soţul ei, plecat de sâmbătă la pescuit, nu s-a mai întors acasă. Bărbatul ar fi vrut să facă un dig special, pentru a prinde peştii mai uşor, dar când a intrat în apă nu a ţinut cont de curenţii puternici.

Soție: “El întotdeauna venea la pescuit singur, acum dacă nu venea singur, poate nici nu se întâmpla. Acolo îs pantalonii, tot echipamentul cu ce a venit, cu geanta cu tot.”

După câteva ore, trupul bărbatului a fost găsit la mare distanţă de locul de unde l-a luat apa.

Vlad Robert, ISU Mureș: “La aproximativ 3 kilometri de locul indicat, s-a găsit persoana de sex masculin care s-a aflat la 20 de metri de malul râului. A fost dificil din cauza nivelului Mureşului, în această zonă, râul este normal la adâncime mult mai mică.”

Şi în Iaşi, rudele unui pescar de 49 de ani au chemat ajutoare, după ce omul a plecat să prindă peşte pe un canal al râului Jijia şi nu s-a mai întors.

Viiturile din ultimele zile au făcut un coşmar din misiunea scafandrilor.

Salvatorii spun că vor continua căutările şi le atrag atenţia celor veniţi la scăldat sau la pescuit că în această perioadă aluviunile aduse de viituri fac râurile extrem de periculoase.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării