main logo
2527

Viitor incert pentru ucraineni: Georgia încheie programul de cazare în hoteluri

Distanța dintre Herson, Ucraina, și Tbilisi, Georgia, nu este atât de mare pe cât ați putea crede - 1 500 de kilometri, care pot fi parcurși în 24 de ore cu mașina.

Viitor incert pentru ucraineni: Georgia încheie programul de cazare

Dar drumul pare nesfârșit atunci când traversezi un teritoriu ostil și ești oprit la fiecare punct de control rusesc. Nu știi niciodată cine te va interoga: un soldat obosit care îți va verifica rapid actele, unul agresiv care îți va sparge geamul mașinii cu patul armei sau unul înfometat care îți va lua banii și mâncarea. În calitate de refugiat, nu prea ai de ales. Poți doar da din cap resemnat, transmite Știri.md cu referire la Europa Liberă.

Vorbind cu refugiații ucraineni din Tbilisi care au fugit din calea invaziei neprovocate a Rusiei în țara lor, auzi aceeași poveste, din nou și din nou. După ce au trecut printr-un asemenea calvar - ca să nu mai vorbim de infernul lăsat în urmă, în țară - Georgia a fost un adăpost sigur în mijlocul furtunii.

„De îndată ce am trecut granița în Georgia, polițistul de frontieră ne-a spus: Intrați, relaxați-vă, sunteți în Georgia. Uitați totul, sunteți pe mâini sigure. Nu voi uita niciodată vorbele acestea", ne-a spus Svitlana Milanovici care stă într-un hotel din Tbilisi. Milanovici a fost unul dintre primii locuitori ai Hersonului controlat de ruși care a fugit din țară în urmă cu câteva luni, împreună cu fiul și bătrâna sa mamă. Locuia la marginea orașului și, de îndată ce a văzut exploziile din oraș de la fereastră, și-a împachetat lucrurile și a plecat.

Citește mai departe pe Europa Liberă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării