main logo
1020

Videoclip din anii '90, devenit viral după scandalul politic din Austria

Un cântec dedicat petrecerilor din Ibiza a redevenit viral la 20 de ani de la lansare pe fondul scandalului politic din Austria.

Videoclip din anii '90, devenit viral după scandalul politic din Austria

Cântecul „We're Going to Ibiza!“, lansat de grupul dance olandez Vengaboys în vara anului 1999, a revenit în preferinţele austriecilor după izbucnirea scandalului Ibiza-gate, care a prăbuşit coaliţia guvernamentală de la Viena, transmite Știri.md cu referire la Adevărul.ro

Ajuns pe primul loc în topul britanic, dar dispărut de multă vreme din clasamentele muzicale, „We're Going to Ibiza!“ are parte de o revenire fulminantă în topul vânzărilor pe platformele iTunes şi Spotify din Austria, potrivit unor date comunicate de reprezentanţii celor două platforme muzicale. 

Cântecul respectiv a fost difuzat şi în timpul manifestaţiilor ample desfăşurate sâmbătă şi duminică la Viena, scrie AFP. În cadrul acestor manifestaţii, mii de austrieci au denunţat coaliţia guvernamentală  ÖVP-FPÖ şi au fluturat pancarte cu mesaje de recunoştinţă faţă de insula spaniolă din Mediterana şi DJ-ilor din discotecile sale. 

Totodată, internetul a fost inundat cu multe reinterpretări amuzante ale scenelor din înregistrarea video compromiţătoare cu liderul naţionalist Heinz-Christian Strache.

Vineri seara, două publicaţii germane au difuzat un filmuleţ (video mai sus) în care apare manifestându-şi interesul pentru obţinerea unui sprijin financiar din partea unui oligarh rus în schimbul asigurării unor contracte publice după alegerile desfăşurate în octombrie 2017 în Austria. 

Filmuleţul a fost realizat cu camera ascunsă, într-o vilă din Ibiza, în iulie 2017. Declarându-se victimă a unui „atentat politic“, Strache şi-a dat demisia din funcţia de vicecancelar şi a renunţat la conducerea FPÖ. Ulterior, FPÖ s-a retras din coaliţia guvernamentală formată împreună cu ÖVP-ul cancelarului Sebastian Kurz.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării