main logo
306

Victor Krîjanovski: Rusia împiedică reglementarea conflictului în Transnistria

Reprezentantul Ucrainei în procesul de negocieri, Victor Krîjanovski, consideră că Rusia împiedică reglementarea conflictului în Transnistria. Despre aceasta el a declarat pentru presa ucraineană.

Krîjanovski: Rusia împiedică reglementarea conflictului în Transnistria

"Federaţia Rusă nu este interesată de soluţionarea definitivă a conflictului transnistrean şi va lua toate măsurile posibile pentru a tergiversa acest proces", a spus Krîjanovski, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Potrivit lui, "în ultimii ani, se creează impresia unui progres, însă în realitate nu există progrese în soluţionarea politică a conflictului prelungit".

"Pentru Rusia, este important să păstreze în această regiune focarul pericolului şi al tensiunii. Menţinând acest focar, Rusia împiedică dezvoltarea normală a regiunii. Evident, partea rusă nu este interesată ca cineva să se dezvolte mai mult şi mai repede decât Rusia, aceasta ar fi în detrimentul ei", a spus Krîjanovski.

Potrivit lui, Ucraina face tot posibilul pentru a reglementa situaţia, inclusiv prin crearea punctelor de control comun la frontiera de stat moldo-ucraineană, blocând astfel circulaţia ilegală a drogurilor şi a armelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării