main logo
677

Viceamiral SUA: Rusia e ca un urs slăbit, care doar se aruncă

Statele Unite nu ar trebui să excludă posibilitatea unei prezențe militare rusești în Venezuela. Potrivit șefului Comandamentului Forțelor Armate a Statelor Unite în America Centrală și de Sud, Craig Fuller, Federația Rusă se comportă ca un „urs rănit, slăbit, care doar se aruncă” spre interese democratice din regiune.

Viceamiral SUA: Rusia e ca un urs slăbit, care doar se aruncă

Într-un interviu pentru Voice of America, viceamiralul Fuller a declarat ca, în problema Venezuelei, militarii Statelor Unite se concentrează pe „sprijinirea unei soluții politice și diplomatice”, transmite Știri.md cu referire la Paginaderusia.ro.

El nu a răspuns direct întrebării dacă a fost luată în considerare problema trimiterii forțelor de menținere a păcii în Venezuela.

În același timp, viceamiralul a menționat că în țările „nedemocratice” din regiune – Cuba, Venezuela și Nicaragua – se observă o influența în creștere a Rusiei și a Chinei.

„Dacă vorbim despre Rusia, atunci totul este posibil. Strategia de apărare a Statelor Unite atrage atenția asupra Federației Ruse și a Chinei. Acordăm deja multă atenție, planificare și resurse pentru a răspunde sarcinilor stabilite. Dar acestea sunt situații diferite. China este o forță economică care crește și are interese economice și de afaceri destul de legitime în lume. Dar, în același timp, nu joacă după regulile acceptate", a spus Fuller.

„În același timp, Rusia este aproape ca un urs rănit, slăbit, care doar se aruncă și nu pot anticipa ce va face, nici nu vreau să prezic. Am văzut ce au făcut și cred că trebuie să fim pregătiți pentru ceea ce se poate întâmpla în viitor", a subliniat el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării