main logo
572

Viaţa în oraşul spaniol care a interzis mașinile

În Pontevedra, oraşul spaniol care a oprit traficul în centru şi a impus reguli stricte de circulaţie la periferie, oamenii nu strigă unii la alţii, sau o fac mai rar.

Viaţa în oraşul spaniol care a interzis mașinile

Nu eşti deranjat de turaţia motoarelor, de claxoane, de scârţâit de roţi, şi nu trebuie să ţipi pentru a acoperi larmă iscată de trafic, sunet specific pentru multe oraşe spaniole, transmite Știri.md cu referire la Antena3.ro.

Acesta a fost un oraş în declin, poluat, şi au fost multe accidente de trafic. Majoritatea persoanelor care au avut şansa de a pleca au făcut acest lucru. La început, ne-am gândit să îmbunătăţim condiţiile de trafic, dar nu am putut să găsim un plan funcţional. În schimb, am decis înapoiem spaţiul public locuitorilor şi, pentru a face acest lucru, am decis să scăpăm de maşini”, spune Miguel Anxo Fernández Lores, primaril oraşului.

Aşa că au oprit autoturismele care traversează oraşul şi au scăpat de parcările de pe străzi, deoarece oamenii care caută un loc unde să parcheze sunt cei care cauzează cea mai mare aglomeraţie.

„Nu am trăit niciodată într-un oraş cu un trăi la fel de uşor  aici”, a spus un localnic, potrivit businessmagazin.ro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării