main logo
489

Venezuela: UE îndeamnă la cea mai mare reţinere

Uniunea Europeană a îndemnat marţi la "cea mai mare reţinere" în Venezuela, unde un grup de militari susţinători ai opozantului Juan Guaido s-au revoltat împotriva guvernului condus de preşedintele Nicolas Maduro, relatează AFP.

Venezuela: UE îndeamnă la cea mai mare reţinere

"Uniunea Europeană urmăreşte îndeaproape ultimele evenimente din Venezuela. Reafirmăm că nu poate fi decât o soluţie politică, paşnică şi democratică pentru a ieşi din crizele multiple cu care se confruntă ţara", a declarat şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, într-un comunicat, transmite Ştiri.md cu referire la agerpres.ro.

"Uniunea Europeană respinge orice formă de violenţă şi îndeamnă la cea mai mare reţinere pentru evitarea pierderilor de vieţi omeneşti şi escaladarea tensiunilor", a adăugat ea. UE este "ferm alături de poporul venezuelan şi aspiraţiile sale democratice legitime", a subliniat Federica Mogherini.

"Vom continua să depunem toate eforturile pentru revenirea la democraţie şi statul de drept, prin intermediul unor alegeri libere şi corecte, în spiritul Constituţiei venezuelene", a mai afirmat şefa diplomaţiei europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării