main logo
537

Venezuela, în pragul războiului civil: Un colonel a fost împușcat

Un colonel venezuelan, susţinător al lui Nicolas Maduro, a fost împușcat în zona gâtului, marţi, în cursul evenimentelor de sprijinire a autoproclamatului preşedinte Juan Guaidó.

Venezuela, în pragul războiului civil: Un colonel a fost împușcat

Ministrul Apărării, generalul Vladimir Padrino, a făcut anunțul pe Twitter, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

“Denunţ violenta agresiune a cărui victimă a fost colonelul Yerzon Jimenez Baez (...), rănit de un glonţ la gât pe autostrada Francisco Fajardo”, în faţa bazei aeriene La Carlota din Caracas, a scris ministrul pe Twitter.

Ministrul consideră că responsabili pentru împuşcarea colonelului sunt “liderii politici ai opoziţiei”.

Auto-proclamatul președinte interimar, Juan Guaido, a anunţat, marți, din mijlocul unor militari de la baza aeriană La Carlota, că a lansat ultima etapă a operațiunii menite să pună capăt regimului lui Nicolas Maduro.

După anunțul lui Guaido, grupuri de manifestanţi au incendiat un autobuz şi au aruncat cu pietre în soldaţi lângă baza aeriană La Carlota.

Protestatari au atacat vehicule ale armatei în capitala Caracas, unde un blindat a pătruns în mulţime, provocând un număr încă neclar de răniţi.

Tot marți, guvernul preşedintelui Nicolas Maduro a afirmat că a dejucat tentativa ″lovitura de stat″⁣ a opozantului autoproclamat preşedinte Juan Guaido.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării