main logo
366

Vedetă, obligată să achite daune de 1 euro unor polițiști. Ce le-a făcut

Actorul şi regizorul Mathieu Kassovitz a fost condamnat joi de justiţia franceză la plata unei amenzi de 1.000 de euro pentru un mesaj publicat pe Twitter în care a spus că poliţiştii sunt “ticăloşi”, potrivit AFP.

Vedetă, obligată să achite daune de 1 euro unor polițiști. Ce le-a făcut

Mesajul său a venit după o operaţiune mai puţin fructuoasă a brigăzii antidrog, în decembrie 2017, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Tribunalul Corecţional din Paris l-a declarat pe regizorul filmului cult “La Haine” vinovat de “injurii publice” şi l-a condamnat să plătească o amendă de 1.000 de euro şi să achite daune de 1 euro fiecăruia dintre cei 17 agenţi de poliţie care au depus plângeri în instanţă împotriva lui, potrivit Agerpres.

Într-o audiere ce a avut loc în luna mai, Mathieu Kassovitz, în vârstă de 52 de ani, s-a apărat spunând că mesajul său de pe Twitter a reprezentat “o simplă ironie” în faţa “lăudăroşeniei” Poliţiei franceze. 

El a mai spus că a reacţionat după publicarea rezultatelor unei operaţiuni de căutare de stupefiante în Spitalul de psihiatrie Saint-Jacques din Nantes, unde au fost mobilizaţi 24 de poliţişti, care au descoperit 7 grame de răşină de canabis în camera unui pacient.

“Bandă de ticăloşi! 7 grame! 24 de poliţişti!!! Sunteţi un grup de oameni buni de nimic. @Poliţia naţională”, a scris Mathieu Kassovitz în acel mesaj pe Twitter, care a nemulţumit profund sindicatele de poliţişti din Franţa.

În timpul procesului, artistul francez - interpretul personajului Malotru, pseudonim folosit de agenţii serviciilor de informaţii franceze, pe care îl interpretează în serialul TV de mare succes “Le Bureau des Legendes” - a declarat că nu a dorit să îi rănească prin acele cuvinte pe poliţişti, pe care îi respectă.

“Eu am fost educat mai mult pe stradă. ‘Bandă de ticăloşi’ nu este o insultă, folosesc expresia şi când vorbesc cu prietenii mei”, a explicat artistul francez.

Actorul şi-a închis conturile de pe reţelele de socializare cu 15 zile înainte de proces, considerând că “punctul (său) de vedere nu mai prezintă interes”.

Mathieu Kassovitz a generat deja şi alte polemici prin diverse luări de poziţie ale sale, după ce a adresat injurii cinematografiei franceze şi atunci când a vorbit public despre dubiile sale legate de “versiunea oficială” a atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării