main logo
590

Vânător, ucis de un urs polar în Canada. Ce s-a întâmplat cu cadavrul său

Un vânător a fost ucis în nordul Canadei, fiind atacat de un urs polar – femelă și de puiul său. Alți doi participanți la expediție au fost răniți.

Vânător, ucis de un urs în Canada. Ce s-a întâmplat cu cadavrul său

În urma incidentului, mama și puiul au fost uciși. Este al doilea atac fatal al urșilor, în această vară, relatează Știri.md cu referire la protv.ro.

În urma incidentului, alți doi vânători au supraviețuit. Potrivit presei locale, cei doi au stat alături de cadavrul prietenului lor, timp de trei zile.

În luna iulie, un tată a murit protejându-și copiii atacați de un urs polar în nordul Canadei, relatează sursa citată.

Aaron Gibbons, de 31 de ani, se afla pe Insula Sentry din nordul Canadei, un loc popular pentru pescuit și vânătoare, când a fost atacat de un urs.

Bărbatul le-a spus celor două fiice ale sale, care-l însoțeau, să fugă în timp ce el s-a pus între ele și ursul polar. O rudă a declarat presei că Aaron a murit ca un erou salvându-și fetele.

Copilele au scăpat tefere, însă bărbatul a fost ucis de animal. O altă persoană s-a deplasat la locul atacului după tragedie și a împușcat mortal ursul.

Atacurile urșilor polari sunt ieșite din comun. Cercetătorii au documentat 73 de atacuri între 1870 și 2014 în zonă, însă distrugerea habitatului lor ar putea crește frecvența acestor incidente.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării