main logo
377

Val de omoruri în masă de la începutul anului în toată America

Anul Nou Lunar a adus un val sumbru de omoruri în masă în toată America. 39 de persoane au fost ucise în 6 evenimente separate, începând cu 4 ianuarie.

Val de omoruri în masă de la începutul anului în toată America

11 persoane au fost ucise în timp ce întâmpinau Anul Nou Lunar într-o sală de dans populară printre americanii asiatici în vârstă. 7 muncitori agricoli chinezi şi latino-americani au fost ucişi în mijlocul golfului Half Moon Bay din California. O mamă de 17 ani şi copilul ei au fost împuşcaţi mortal într-un atac care a ucis 6 persoane din cinci generaţii ale familiei sale, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

În timp ce toate cele trei atacuri s-au desfăşurat în ultimele zile în California, oamenii din Statele Unite se resimt din cauza crimelor în masă din primele săptămâni ale anului 2023, relatează The Associated Press.

"În cele din urmă, există pur şi simplu prea multe arme în această ţară. Şi trebuie să existe o schimbare. Acesta nu este un mod acceptabil pentru o societate modernă de a trăi şi de a-şi conduce afacerile", a declarat luni preşedintele Consiliului de supraveghere al comitatului San Mateo, Dave Pine, în urma împuşcăturilor de la ferma de ciuperci, la 48 de kilometri sud de San Francisco. "Inimile noastre sunt frânte".

Veştile sumbre din Half Moon Bay au venit în timp ce californienii încă încercau să proceseze carnagiul din weekend de la clubul de dans de societate din Monterey Park, o comunitate asiatică americană plină de viaţă la marginea estică a oraşului Los Angeles.

În ultimii ani, americanii au învăţat să suporte atacurile armate în biserici şi magazine alimentare, concerte şi parcuri de birouri, precum şi în casele prietenilor şi vecinilor. Violenţa poate proveni din ura faţă de alte comunităţi, nemulţumiri în cadrul unei comunităţi, secrete în cadrul familiilor şi amărăciune între colegi.

O bază de date a crimelor în masă a The Associated Press, USA Today şi Northeastern University arată că anul 2023 a avut un început mortal, cu 39 de persoane ucise în 6 evenimente începând cu 4 ianuarie, când un bărbat din Utah, investigat, dar niciodată acuzat pentru o plângere de abuz asupra copiilor din 2020, şi-a împuşcat şi ucis soţia, mama acesteia şi cei cinci copii ai lor înainte de a se sinucide.

Baza de date arată că 2.793 de persoane şi-au pierdut viaţa în omoruri în masă - cele care implică patru sau mai multe victime, cu excepţia ucigaşului - din 2006.

În cazul împuşcăturilor de sâmbătă seară din Monterey Park, 11 persoane au murit şi alte 9 au fost rănite când un bărbat de 72 de ani a deschis focul la Star Ballroom Dance Studio, la doar câteva ore după ce zeci de mii de petrecăreţi au umplut străzile din apropiere pentru festivităţile de Anul Nou Lunar. Omul înarmat s-a sinucis în timp ce poliţia se apropia de duba sa a doua zi.

Suspectul în vârstă de 67 de ani în cazul împuşcăturilor din Half Moon Bay a fost arestat în parcarea unei secţii de poliţie. În ambele cazuri, anchetatorii încă încearcă să afle ce a alimentat împuşcăturile.

"Nici măcar nu am avut timp să îi plângem pe cei pierduţi în împuşcăturile teribile din Monterey Park. Violenţa armată trebuie să înceteze", a declarat Pine. "Status quo-ul nu poate fi tolerat".

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării