main logo
680

Următorul bebeluș modificat genetic se va naște în șase luni

Probabil ai auzit și tu de cercetătorul din China care a reușit să creeze primii bebeluși modificați genetic. Mai exact, a descoperit o cale prin care să scape de gena responsabilă pentru transmisia virusului HIV, în speranța că va mări rezistența în fața bolii.

Următorul bebeluș modificat genetic se va naște în șase luni

După o serie de drame în care cercetătorul principal, Jiankui He, ba a căutat să își justifice în fața lumii experimentul, ba a dispărut, ba a fost găsit, vine ceva nou: știrea că următorul copil modificat genetic se va naște în șase luni, transmite Știri.md cu referire la Playtech.

Bioeticianul William Hurlbut de la Stanford University a păstrat legătura cu He prin telefon și e-mail, de când acesta din urmă a fost plasat sub supraveghere constantă într-un apartament din campusul China’s Southern University of Science and Technology. Cei doi nu au mai vorbit de o săptămână, dar Hurlbut a anunțat AFP că o a doua femeie însărcinată cu un copil modificat genetic se află deja în a douăsprezecea săptămână de sarcină, ceea ce înseamnă că – dacă totul merge bine – următorul copil ale cărui gene au fost editate se va naște în șase luni.

Cercetătorul He menționase în noiembrie, când a dat vestea că s-au născut primele gemene modificate genetic, că o altă femeie este însărcinată cu un copil modificat genetic. La acea vreme însă, bebelușul era prea mic pentru a apărea la scanările cu ultrasunete.

„Am impresia că bebelușul era destul de mic când a avut loc conferința”, a zis Hurlbut. „Putea fi detectat doar chimic, nu și clinic (la acea vreme). Deci nu putea să aibă mai mult de patru-șase săptămâni (la acea vreme), așa că acum ar putea avea 12-14 săptămâni”.

Cât despre cum se descurcă He cu supravegherea constantă, Hurlbut a spus că acesta „nu sună precum o persoană care se află sub o teamă enormă sau stres” și că „este liber să iasă în campus și să se plimbe”.

Între timp, investigația legală continuă, pentru a se stabili exact ce se va întâmpla cu omul de știință.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării