main logo
570

Unul dintre cei mai căutați fugari din Marea Britanie, prins în România

Shane O’Brien, unul dintre cei mai căutați fugari din Marea Britanie, a fost prins sâmbătă de polițiștii din Cluj-Napoca.

Unul dintre cei mai căutați fugari din Marea Britanie, prins în România

„Poliţiştii (...) au reuşit prinderea unui bărbat, căutat de autorităţile din Marea Britanie, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare. Cel în cauză, un bărbat de 31 de ani din Londra, era căutat de autorităţile din Marea Britanie pentru multiple crime. În jurul orei 16,00, acesta a fost depistat de către poliţiştii clujeni pe strada Regele Ferdinand din Cluj-Napoca, având asupra lui acte de identitate false”, informează IGPR, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La acţiune au participat poliţişti de la Serviciul Investigaţii Criminale şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Suspectul va fi prezentat Parchetului de pa lângă Curtea de Apel Cluj, pentru luarea măsurilor care se impun în vederea confirmării mandatului european de arestare, mai informează IGPR.

Potrivit BBC News, el era căutat pentru că a înjunghiat un bărbat într-un bar, în 2016. După aceea, Interpol a emis o alertă roșie pe numele acestuia. Totodată, Poliția Metropolitană a precizat că va demara procedurile de extrădare a bărbatului.

La scurt timp după atac, O’Brien a fugit din Mare Britanie cu un zbor privat. În 2017, a fost arestat în Praga, după ce a fost prins cu documente false, provenind din Italia. Cu toate acestea, el a fost eliberat de polițiști înainte ca ei să îi descopere adevărata identitate.

Poliția Metropolitană anunțase că va oferi 50.000 de lire persoanelor care oferă informații ce duc la prinderea acestuia.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării