main logo
399

UNICEF: 395.000 de bebeluși se vor naște în prima zi din 2019

Numărul de naşteri care se estimează că vor avea loc în prima zi a noului an în întreaga lume este de circa 395.000, potrivit unor date ale UNICEF date publicităţii pe 1 ianuarie, relatează dpa.

UNICEF: 395.000 de bebeluși se vor naște în prima zi din 2019

Fondul ONU pentru copii a precizat că circa un sfert dintre copiii născuţi în prima zi a lui 2019 vor veni pe lume în Asia de Sud, transmite Știri.md cu referire la agerpres.

Ţara în care ar urma să se înregistreze cele mai multe naşteri este India, cu circa 70.000, urmată de China, cu circa 45.000. Pe locul al treilea ar urma să se afle Nigeria (Africa), cu 26.000 de naşteri.

UNICEF a mai precizat că aceşti bebeluşi născuţi în prima zi a anului nu vor avea parte de îngrijirile medicale de care au nevoie. Organizaţia citează statistici din 2017 potrivit cărora un milion de copii au murit în lume în ziua în care s-au născut, în timp ce alţi 2,5 milioane de bebeluşi au murit într-o lună de la naştere. Majoritatea acestor decese au fost provocate de cauze care puteau fi evitate.

Organizaţia a cerut ameliorări în îngrijirea medicală acordată mamelor şi nou-născuţilor în multe locuri din lume. De asemenea, UNICEF a pledat pentru acces mai bun la apă potabilă, electricitate şi medicamente.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării