main logo
700

Ungaria şi Polonia continuă să sfideze Europa: Nu acceptăm imigranţi

Ungaria şi Polonia îşi menţin poziţia şi nu vor accepta imigranţi şi acuză presiunile lansarte de Uniunea Europeană, a declarat joi ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, după întrevederea cu ministrul polonez de Interne, relatează agenţia MTI.

Ungaria şi Polonia continuă să sfideze Europa: Nu acceptăm imigranţiUngaria şi Polonia îşi menţin poziţia şi nu vor accepta imigranţi.

„În condiţiile în care presiunea, şantajul şi ultimatumurile se intensifică, cooperarea ungaro-poloneză în privinţa imigraţiei devine tot mai puternică şi mai stabilă", a spus Szijjarto.

Cei doi oficiali au subliniat că ţările lor nu intenţionează să-şi schimbe abordarea şi că vor refuza să voteze în favoarea oricărei propuneri UE "care conţine un plan concret sau abstract, chiar şi numai referiri, privind cotele obligatorii de relocare (a imigranţilor)".

Ungaria şi Polonia au intrat în vizorul instituţiilor europene pentru că nu au respectat cotele obligatorii de imigranţi, introduse în 2015 pentru a reloca solicitanţii de azil din Grecia şi Italia.

Guvernul Ungariei a subliniat că nimeni nu-i poate impune unei ţări să accepte anumiţi cetăţeni. În hotărârea luată la 6 septembrie 2017, Curtea de Justiţie a UE a respins apelurile Slovaciei şi Ungariei cu privire la cotele obligatorii de imigranţi, scrie realitatea.net.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării