main logo
653

Unde vor fi plasați în carantină pacienții suspecți de coronavirus din Bacău

Măsuri speciale împotriva virusului ucigaș, în Bacău. Pasagerii suspecți că au contractat coronavirusul, veniți din Italia pe aeroportul „George Enescu”, vor fi vor fi transportați la căminul Colegiului „N.V. Karpen”, unde vor fi monitorizați.

Unde vor fi plasați pacienții suspecți de coronavirus din BacăuFoto: cnn.com

Aici au fost amenajate 50 de camere cu 150 de paturi, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Măsurile au fost impuse după ce, în Italia au murit șase oameni în urma contractării virusului ucigaș, au anunțat autoritățile din peninsulă. De asemenea, sunt 224 de cazuri confirmate de infectare cu COVID-19.

Autoritățile din Bacău mai au la dispoziție 5 microbuze pentru a transporta, în condiții de biosecuritate, persoanele suspectate de infectare cu coronavirus. Acest efectiv poate fi suplimentat de îndată, dacă situația o va impune, scrie Bacău.net.

De asemenea, românii care se întorc din Italia, pe aeroportul Otopeni, vor fi nevoiți să completeze un chestionar. Mai întâi, pasagerilor li se cer datele personale, numărul şi o adresă de mail la care pot fi găsiţi pe perioada şederii în România, iar apoi ei trebuie să răspundă la câteva întrebări.

Ministerul Transporturilor a stabilit mai multe măsuri care trebuie implementate în regim de urgență pentru a preveni răspândirea coronavirusului în România. 

Printrea acestea, se numără asigurarea unor culoare speciale de debarcare în incinda aeroporturilor și recomandarea ca operatorii de trafic aerian, naval sau terestru să pună la dispoziția pasagerilor măști de protecție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării