main logo
581

Un violator din Vaslui s-a sinucis de teamă să nu ajungă în închisoare

Un bărbat de 41 de ani, din județul Vaslui, s-a sinucis la gândul că s-ar putea reîntoarce în spatele gratiilor, după ce stătuse închis o lună, pentru că, împreună cu un consătean, a violat o femeie de 62 de ani.

Un violator din Vaslui s-a sinucis de teamă să nu ajungă în închisoare

Cel puțin așa cred rudele și vecinii lui Ion Baron, care le-a spus acestora că îi este frică de sentința judecătorilor și că nu suportă ideea de a ajunge din nou la închisoare. Înainte de a-și pune ștreangul de gât, bărbatul a băut o jumătate de litru de rachiu, pe care îl cumpărase din sat, transmite Știri.md cu referire la medianews.md.

Mai bine mort decât la pușcărie. Așa pare să fi gândit bărbatul din localitatea vasluiană Portari, după ce ar fi urmat, cel mai probabil, să ajungă în spatele gratiilor pentru un viol de care era acuzat. 

De altfel, Ion Baron făcuse ”cunoștință” cu carcera în urmă cu patru luni, atunci când, alături de un consătean, a ajuns în arest preventiv pentru acel abuz sexual comis asupra unei femei de 62 de ani. 

După expirarea mandatului de arestare preventivă, bărbatul a fost pus sub control judiciar, astfel încât, de două ori pe săptămână, era căutat acasă de către polițiști pentru a vedea dacă respectă decizia anchetatorilor. 

Probabil și această tracasare l-a făcut, în final, să cedeze și să-și pună ștreangul de gât. Și asta nu înainte de a-și face curaj cu o jumătate de litru de țuică.

Cu o zi înainte să-și pună capăt zilelor, Ion Baron le-ar fi spus vecinilor că se va spânzura dacă va trebui să ajungă după gratii. 

Însă nimeni nu l-a crezut în stare să recurgă la un asemenea gest, mai ales că amenințase și în alte rânduri că-și va încheia socotelile cu viața. 

Bărbatul s-a dus în sat și a făcut rost de o sfoară, după care s-a întors la căsuța pe care și-o construise singur, pe un teren dat de către rudele sale, de altfel vecinii săi.

Nu a intrat pe ușa camerei, așa cum era normal, ci a spart un geam și apoi a pătruns înăuntru. Faptul că lacătul a rămas pe ușă nu a dat de bănuit rudelor, care au crezut că este plecat de acasă. 

Abia spre seară, un vecin a dat peste el, spânzurat, atunci când venise să-i spună că are nevoie de el a doua zi, la munca pământului.

După episodul cu violul și luna petrecută în arest, Ion Baron se pare că a căzut în depresie. Rudele spun că era tot timpul supărat și nu se mai înțelegeau cu el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării