main logo
653

Un videoclip parodie în care Trump masacrează presa fake news

Un videoclip parodie care îl prezintă pe Donald Trump împușcând sau înjunghiind ziariști și opozanți politici a fost difuzat în timpul unei conferințe a partizanilor președintelui republican la Miami, a relatat duminică New York Times, preluat de AFP.

Un videoclip parodie în care Trump masacrează presa fake news

Într-o scenă din filmul "Kingsman: Services secrets", comedie britanică de spionaj din 2015, un bărbat peste al cărui chip este suprapusă fața lui Trump deschide focul asupra unor oameni a căror față a fost înlocuită cu logo-urile unor mass media precum CNN, Washington Post sau NBC.

Dezlănțuirea de violență are loc într-o "biserică a fake news" unde personajul care îl reprezintă pe Trump se luptă cu defunctul senator John McCain, senatorul Bernie Sanders - unul dintre rivalii democrați la următoarele prezidențiale - senatorul republican Mitt Romney sau fostul președinte Barack Obama.

Potrivit organizatorului evenimentului, intitulat "American Priority" și care a avut loc săptămâna trecută la clubul de golf al lui Donald Trump din Miami, clipul a fost prezentat în cadrul unei "expoziții despre meme".

"American Priority respinge orice violență politică și încearcă să promoveze un dialog sănătos asupra protecției libertății de expresie", a declarat Alex Phillips pentru NYT.

Asociația corespondenților de la Casa Albă i-a cerut lui Trump să denunțe acest videoclip.

Un purtător de cuvânt al echipei de campanie a lui Trump pentru alegerile din 2020, Tim Murtaugh, a declarat pentru Times că "videoclipul nu a fost produs de echipa de campanie și noi nu tolerăm violența".

Presa se regăsește frecvent în centrul atacurilor verbale ale lui Trump și ale partizanilor săi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării