30 iunie, 14:46
1 000
0
Un ucigaş în serie care a păcălit poliţia 40 de ani și-a recunoscut vina
30 iunie, 14:46
1 000
0

Pentru că a recunoscut că este vinovat, prin intermediul unui acord negociat cu procurorul, DeAngelo, care acum are 74 de ani, va evita pedeapsa cu moartea, dar va fi condamnat la închisoare pe viaţă.

Foto: bbc.com

„Golden State killer” a făcut ravagii mai întâi în Sacramento în 1974, apoi în zona San Francisco şi în Orange County, la sud de Los Angeles, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro

Ţinta lui erau femeile singure acasă, iar apoi a atacat cupluri precum Lyman şi Charlene Smith, ale căror cranii au fost zdrobite, în 1980.

Procurorii au descris ororile la care DeAngelo îşi supunea victimele. Intra prin efracţie în casele victimelor sale, le lega, iar apoi le viola. Primele două crime au avut loc în februarie 1978. „Toată lumea se temea (…), unii dormeau cu o armă lângă ei, alţii îşi luaseră câine”, a explicat agentul FBI Marcus Knutson pe site-ul poliţiei federale.

După ce a comis ultima crimă, în 1986, DeAngelo s-a retras într-o zonă rezidenţială din Sacramento şi a devenit tată model, crescându-şi cele trei fiice. În lipsă de dovezi, pistele s-au răcit, iar cazul a rămas îngheţat. Asta până în 2016.

FBI a folosit apoi urme de ADN prelevate de la mai multe locuri în care s-au comis crimele şi a creat un profil pe site-ul de genealogie GEDmatch, ceea ce a făcut posibilă găsirea membrilor familiei criminalului. Poliţiştii au ajuns la el în aprilie 2018, după ce l-au filat şi au comparat ADN-ul prelevat de pe un şerveţel aruncat de suspect cu ADN-ul de la locul atacurilor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter