main logo
885

Un turist a fost ucis de un elefant în timpul unui safari într-un parc din Uganda

Un turist saudit a murit după ce fost călcat în picioare de un elefant în timpul unui safari într-un parc din Uganda, a anunţat, miercuri, un responsabil oficial din domeniul faunei sălbatice.

Turist, ucis de un elefant în timpul unui safari într-un parc din UgandaFoto: Profimedia

Incidentul a avut loc, marţi, în Parcul Naţional Murchison Falls, după ce bărbatul a părăsit vehiculul cu care se deplasa împreună cu prietenii săi, potrivit unui comunicat emis de purtătorul de cuvânt al Autorităţii pentru Faună Sălbatică din Uganda, Bashir Hangi, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

"S-au oprit din drum, iar turistul a coborât din mașină. Atunci elefantul s-a năpustit asupra lui şi l-a ucis pe loc", a declarat Hangi, citat de The Guardian.

Responsabilii parcului au precizat că poliţia va investiga moartea bărbatului saudit, pe numele său Ayman Sayed Elshahany, şi va revizui protocoalele de securitate pentru a "preveni repetarea unor astfel de incidente".

Atacuri ale animalelor sălbatice din ţara din Africa de Est au avut loc şi în trecut. 

În 2018, un leopard l-a ucis pe fiul de trei ani al unuia dintre gardienii din alt parc naţional, situat în vestul ţării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării