main logo
1722

Un tehnician dentar din Moldova s-a dat drept stomatolog în România

După scandalul italianului arestat pentru că ar fi efectuat operaţii estetice fără să fie chirurg şi al femeii de la Spitalul Ilfov, bănuită că a prezentat o diplomă falsă de medic, apare un nou caz.

Un tehnician dentar din Moldova s-a dat drept stomatolog în România

Un bărbat din Republica Moldova, care deţine un cabinet stomatologic în Prahova, este acuzat de mai mulţi pacienţi că ar practica ilegal medicina şi că i-ar fi tratat, deşi, spun ei, nu ar avea pregătirea necesară, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Cazul este cercetat de Colegiul Medicilor, care susţine că bărbatul nu apare în evidențe ca fiind doctor. Şi în Galaţi au apărut informaţii despre un medic fals. 

O tânără care se recomandă pe Internet drept doctor în Marea Britanie a încercat să traducă şi să legalizeze mai multe documente false din care reieşea că ar fi medic.

Bărbatul acuzat că se recomandă drept medic stomatolog este acţionarul unui cabinet dentar în Vălenii de Munte, judeţul Prahova, unde lucrează mai mulţi doctori.

Cel puţin doi pacienţi susţin că individul nu s-ar fi ocupat doar de administrarea afacerii şi că le-ar fi făcut tratamente complicate, pentru care nu avea pregătirea necesară.

Este şi cazul unui tânăr de 30 ani căruia aşa-zisul dentist i-ar fi tratat două carii şi i-ar fi montat două coroane dentare.

„S-a recomandat ca fiind medic stomatolog... Toate procedurile au fost 5.000 de lei, dar nu am primit factură, nici chitanţă, nici bon. Au fost bani la negru. Am aflat că este tehnician în Republica Moldova şi nu ar avea drept să practice în România. Toată lumea de acolo îl trata ca pe „domnul doctor”, doar că la intrarea în instituţie nu era diploma lui”, spune pacientul.

După ce au apărut acuzaţiile, Colegiul Medicilor Dentişti din Prahova a declanşat o anchetă.

Într-un răspuns pentru Ştirile PRO TV, reprezentanţii instituţiei au precizat că bărbatul care se recomandă drept medic stomatolog „are calitatea de asociat al societăţii cu sediul secundar în Vălenii de Munte, dar nu şi calitatea de medic. Dacă se confirmă că a practicat nelegal medicina dentară vom sesiza organele judiciare”.

Deşi Colegiul Medicilor Dentişti susţine că bărbatul nu apare în evidente ca fiind doctor, la cabinetul pe care îl deţine în Vălenii de Munte individul primeşte în continuare programări.

Contactat telefonic, bărbatul acuzat că a practicat ilegal medicina şi a tratat mai mulți pacienţi a respins acuzaţiile.

„Eu sunt administrator... Sub supravegherea mea s-au făcut lucrări, dar nu sunt... Sunt administrator, administrez”, a spus bărbatul.

Verificări pentru identificarea unui aşa-zis medic fac şi poliţiştii din Galaţi.

O tânără de 33 de ani a încercat să legalizeze şi să traducă la un birou autorizat o diplomă falsă pe care scria că ar fi eliberată de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti. Pe reţelele sociale fata se recomandă drept doctor în Marea Britanie.

Comisar şef Gabriela Costin, Poliția Galați: „Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale. Sunt mai multe documente printre care pot să vă spun că este vorba de o adeverinţă eliberată de Colegiul Medicilor prin care se atestă că persoana în cauză este doctor”.

Mihai Polinschi, vicepreședinte Colegiul Medicilor Galați: „Probabil că este un fals. Nu există în baza de date persoana menționată. S-a verificat şi baza judeţeană şi baza naţională”.

Reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” au transmis că tânăra în cauză a absolvit Facultatea de Asistenţă Medicală Generală în Galaţi şi că are doar o diplomă de asistent medical.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării