main logo
744

Un tânăr spulberat de o motocicletă a fost readus la viață de 4 ori

Un miracol medical s-a petrecut la Spitalul de Copii din Sheffield, Anglia. Un puști de 14 ani a fost de patru ori ca și mort, dar medicii au reușit să-l țină în viață.

Un tânăr spulberat de o motocicletă, readus la viață de 4 ori

Joe Boyer a fost spulberat de pe o trecere de pietoni de o motocicletă, în aprilie 2016. El avea 14 ani la acel moment, când a suferit teribilul accident, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

El a fost târât peste 100 de metri de motocicleta care l-a spulberat.Joe a suferit foarte multe fracturi, o severă leziune a creierului, dar avea și rinichii, plămânii și splina afectate. Practic, el a fost lăsat mai mult mort decât viu. 

Norocul său a fost că s-a intervenit foarte rapid și că a fost transportat la spital cu un elicopter care, în mod miraculos, se afla aproape, ca să transporte alt pacient. Băiatul din Chesterfield a fost transportat la Spitalul de Copii din Sheffield într-o stare critică. 

Din cauza severei leziuni la nivelul creierului, el nu mai putea să se hrănească, să vorbească sau să meargă. "Singurul lucru pe care nu l-a avut rupt a fost un braț", a spus Marie Boyer, mama copilului. 

"În primele opt ore de la internarea lui, personalul medical a trebuit să-l readucă la viață de patru ori. Am crezut că l-am pierdut, dar ei continuau să lupte să-l readucă la viață", a mai declarat mama puștiului care a stat două săptămâni în comă. Spitalul vrea un heliport După ce a ieșit din comă, a fost nevoit să învețe din nou să mănânce, să vorbească, să meargă. 

"Leziunea creierului continuă să-i afecteze memoria pe termen scurt, dar în mod miraculos a reușit să-și ia examenele de la școală", a mai spus femeia. Joe, acum în vârstă de 16 ani, a început un curs de gătit, marele lui vis fiind să devină "chef". 

"Nu știm cum să le mulțumim celor de la ambulanța aeriană și de la spitalul din Sheffield. Joe n-ar mai fi fost printre noi fără ajutorul lor", a mai precizat Marie Boyer. Spitalul unde a fost tratat Joe vrea bani pentru un nou heliport, locul unde aterizează elicopterele. 

În 2016, anul accidentului lui Joe, 16 procente dintre copiii grav accidentați au fost aduși cu elicopterul, care a aterizat pe un spațiu public din apropiere, fiindcă un heliport nu există. Dar aterizările acolo depinde de starea vremii și de eventuale alte activități care ar putea fi organizate în acea zonă, de lângă Weston Park. 

"Dacă Spitalul de Copii din Sheffield nu va avea un heliport, pacienții nu pot ajunge rapid la spital și nu pot evita problemele care pot apărea la aterizare. Minutele contează în aceste momente. Câteva lucruri s-au aranjat cum trebuie ca să fie salvat Joe, dar alți pacienți poate nu vor fi la fel de norocoși", a mai declarat Marie Boyer. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării