26 ianuarie, 16:00
2 044
2
Un tânăr originar din R. Moldova, numit secretar de stat în România
26 ianuarie, 16:00
2 044
2

Premierul român Ludovic Orban a numit un nou secretar de stat la Ministerul Transporturilor în locul lui Valeriu Lupu, care și-a dat demisia după ce a fost implicat într-un accident rutier și nu le-a permis polițiștilor să-i recolteze probe biologice, pentru a stabili dacă nu a urcat la volan în stare de ebrietate.

Foto: Facebook.com

Fucția de secretar de stat i-a fost oferită basarabeanului Alexandru Mutruc, în vârstă de 31 de ani, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Presa română scrie că noul secretar de stat de la Transporturi, Alexandru Mutruc, este absolvent al Universităţii Politehnica, Facultatea de Construcţii, specializarea Construcţii Civile şi este student al Facultăţii de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Regele Mihai I” din Timişoara. 

Din 2012, Mutruc este consilier la cabinetul parlamentar al deputatului Cornel Sămărtinean (fost PD-L). Alexandru Mutruc s-a făcut „remarcat“ în 2016, când şeful său, deputatul Cornel Sămărtinean, a provocat un accident rutier, lovind cu maşina un bărbat pe trecerea de pietoni. 

Actualul secretar de stat de la Transporturi a luat vina accidentului asupra sa, declarând că el a fost cel care a condus. 

„A fost un moment, o neînţelegere. Din cauza stresului, Alexandru Mutruc a apucat să spună că el a condus. A mai avut un accident înainte. Imediat ce am aflat ce le-a spus poliţiştilor, am recunoscut că eu am condus. Nu am fost atent la ce le-a spus pentru că eram preocupat de starea victimei. Mi s-a luat şi mie sânge”, declara Sănmărtinean în 2016.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter