main logo
656

Un tânăr a murit în urma unui accident provocat de o trotinetă electrică

Un bărbat de 25 de ani care se deplasa cu o trotinetă electrică a murit luni seară după ce s-a ciocnit cu un camion pe o stradă din Paris, au anunţat marţi mai multe surse concordante, în contextul amplificării polemicilor despre periculozitatea acestor vehicule tot mai numeroase în capitala franceză.

Un tânăr a murit în urma unui accident provocat de o trotinetă electrică

Utilizatorul trotinetei, care "nu a acordat prioritate", potrivit unei surse apropiate de acest dosar, a fost evacuat de la locul accidentului în stop cardiorespirator şi a murit la spital în urma traumatismelor suferite, au precizat pompierii parizieni, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.md.

Apărute pe străzile pariziene în urmă cu un an, trotinetele electrice - al căror număr a fost estimat la aproximativ 20.000 în capitala franceză - au devenit un veritabil coşmar pentru Primăria din Paris, în absenţa unei legislaţii naţionale care să reglementeze utilizarea lor.

Primarul socialist din Paris, Anne Hidalgo, a anunţat joi mai multe măsuri - interdicţia de a staţiona pe trotuare, limitarea vitezei de deplasare la 20 kilometri pe oră sau chiar la 8 kilometri pe oră - pentru a stopa neplăcerile provocate de trotinetele electrice, vinovate de provocarea multor accidente.

Deşi nu există niciun bilanţ oficial până în acest stadiu, recentele accidente în care au fost implicate trotinetele pariziene au apărut constant pe prima pagină a ziarelor franceze.

În aprilie, un pieton în vârstă a fost lovit de utilizatorul unei trotinete în Levallois-Perret, o periferie a Parisului, şi nu a supravieţuit accidentului, potrivit presei din Franţa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării