main logo
630

Un tânăr a încercat să-şi infecteze iubita cu HIV. Ce pedeapsă riscă

Un tânăr din Botoşani, România, a fost trimis în judecată pentru că a întreţinut relaţii cu prietena lui fără să-i spună că suferă de HIV.

Un tânăr a încercat să-şi infecteze iubita cu HIV. Ce pedeapsă riscă

Un tânăr de 32 de ani din Botoşani a fost trimis în judecată pentru acuzaţii şocante: ar fi încercat în mod deliberat să îşi infecteze iubita cu virusul HIV, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Cei doi au avut o relaţie de câteva săptămâni şi au locuit o vreme împreună, dar când fata a rupt legătura, a aflat şi diagnosticul înspăimântător. Imediat, fata s-a dus la spital pentru analize, dar a făcut şi o plângere la Parchet.

Cei doi s-au cunoscut în 2017, iar după ce s-au despărţit, tânăra a fost sunată de o cunoştinţă care a sfătuit-o să meargă să-şi facă analizele medicale, pentru că fostul iubit e infectat cu HIV.

Deocamdată, medicii nu au fost în măsură să o liniştească. Virusul HIV are o lungă perioadă de incubare, iar primele semne ale bolii se văd abia după 6 luni.

Astfel că fata trebuie să-şi facă analize periodic, timp de aproape un an şi jumătate. Medicii spun că, dacă are noroc, şi un sistem imunitar puternic, anticorpii vor împiedica transmiterea virusului.Între timp, fostul iubit şi-a recunoscut fapta, iar acum anchetatorii îl vor trimite în judecată pentru pentru tentativa de transmitere a virusului HIV.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării