main logo
12552

Accident în România: 16 moldoveni au ajuns la spital. Precizările MAEIEI

Un autocar în care se aflau 40 de persoane (conducătorul auto si 39 de pasageri) au fost implicate în accident. La fața locului au intervenit și cinci ambulanțe aparținând SAJ Vaslui.

Accident în România: 16 moldoveni au ajuns la spital. Precizările MAEIEI

Potrivit presei din România, impactul s-a produs între localitățile Sârbi și Stâna Costești, comuna Costești, transmite Știri.md. 

La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un autocar răsturnat (autocar care efectua o cursă între localitățile Chișinău și Lugoj), 20 de persoane fiind deja evacuate.

Începând cu ora 12:09 a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Vaslui.

Salvatorii au evaluat toate persoanele implicate în accident, 16 dintre acestea necesitând acordarea primului ajutor. Ulterior, cele 16 victime au fost transportate pentru investigatii suplimentare la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal “Elena Beldiman” Bârlad.

Celelalte persoane implicate în accident, dar care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, sunt cazate temporar la un popas din apropiere. Se așteaptă ca operatorul din Republica Molova să trimită un alt autocar care să preia persoanele adăpostite momentan la popasul “Sârbi”, în comuna Banca.

Potrivit Ministerul Afecerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), autocarul circula pe ruta regulată Italia – Republica Moldova și a derapat în apropierea localității Costești, județul Vaslui, România, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui și SMURD.   

Totodată, MAEIE precizează că, la nivelul oficiului consular, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătura cu acest accident, responsabilii de la consulat fiind în contact cu autoritățile române, pentru a acorda asistență consulară în funcție de solicitări.

„În legătură cu ninsoare și viscolul din țara noastră, dar și din România și alte țări, recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului și să urmărească anunțurile autorităților locale privind condițiile de călătorie”, se mai arată în comunicatul MAEIE.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării