main logo
1528

Un șofer a fost amendat pentru că se scărpina în timp ce conducea

Un bărbat din estul Chinei a fost amendat după ce o cameră inteligentă din trafic l-a surprins în timp ce se scărpina pe faţă la volan, relatează BBC.

Un șofer a fost amendat pentru că se scărpina în timp ce conducea

Șoferul a fost surprins în aceastp ipostază cu ajutul camerelor bazate pe inteligență artificială, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Liu conducea, luni, pe o autostradă din provicia Shangdong, și-a ridicat mâna să se scarpine pe faţă în momentul în care trecea prin faţa unei camere inteligente, de monitorizare a traficului, relatează BBC, citând presa din China.

De ce a fost amendat? Ulterior, șoferul a primit acasă o notificare pe care scria că a fost fotografiat ”vorbind la telefon”, alături de dovadă - poza surprinsă de camere.

Liu s-a ales cu două puncte de penalizare şi cu o amendă de 50 de yuani, echivalentul a 7,25 de dolari.

”Văd des oameni în mediul online, care se fotografiază în timp ce conduc, însă eu, în această dimineaţă, am fost fotografiat (de camerele inteligente) fără să încalc regulile”, a scris Liu pe reţeaua socială Weibo.

Potrivit The Global Times, poliția  i-a anulat amenda şi s-a scuzat, spunând că ”sistemul de supraveghere al traficului identifică automat mişcările şoferilor şi fotografiază când consideră că se încalcă legea”.

În total, autorităţile chineze au instalat peste 170 de milioane de camere inteligente pe drumurile din toată ţara şi plănuiesc să crească numărul până la 400 până în 2020, susține BBC.

Şofer amendat în China

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării